pak soi och sojabönor
kimchi
1 salladskål
½ purjolök
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
chilipasta
fisksås
lax
600 g laxfilé
2 vitlöksklyftor
3 msk sesamfrön
½ msk chiliflakes
½ msk rå- eller farinsocker
1 lime
2 msk olivolja
ljus soja
nudlar
200 g äggnudlar
2 pak soi
200 g sojabönor
soja
olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.
Finstrimla salladskålen. Dela purjolöken längs med, skölj
den noga och finstrimla sedan den vita delen. Skala ingefäran och vitlöken och
finriv dem. Blanda ihop salladskål, purjolök ingefära, vitlök chilipasta och
fisksås i en bunke. Låt stå och dra fram till servering.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Skala och finhacka
vitlöken. Strö över vitlök, sesamfrö, chiliflakes och socker. Pressa över
limesaft och ringla över olivolja och soja. Baka laxen i mitten av ugnen tills
den är precis genomtillagad.
Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på
förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Strimla pak soien grovt. Hetta upp en stekpanna med olja
och fräs pak soien och sojabönorna tills de mjuknat något. Smaka av med soja.
Blanda ner nudlarna i pak soifräset. Fräs vidare ett par
minuter och smaka av med soja.
Servera laxen tillsammans med nudlar och kimchi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar