vitlök, timjan och rostade pumpakärnor
400 g Kungsörnen
Prima Penne
betor
1 ½ kg röd-/gul-/polkabetor
3 röda lökar
3 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
3 msk olivolja
2 msk honung
kräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
100 g chèvre
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär betorna i mindre klyftor. Skala och klyfta
rödlökarna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Repa timjanen. Lägg betor, lök, vitlök och timjan i
en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung, salta, peppra och rör om. Rosta i mitten av ugnen ca 30 - 40 min. Rör om då och då så att det inte
bränns.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet när betorna
varit inne i 20 min.
Hacka eller riv vitlöksklyftan till getostkrämen fint.
Mixa eller rör samman crème fraiche, getost och vitlök. Smaka av med salt och
peppar.
Blanda den nykokta pastan med betorna och rödlöken. Lägg
upp på ett fint fat. Ringla över getostkrämen. Strö över pumpakärnorna och garnera
med timjan.
Receptet finns även på Lantmännens hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar