onsdag 5 februari 2014

Pasta med ugnsrostade betor och getostkräm


vitlök, timjan och rostade pumpakärnor


betor
1 ½ kg röd-/gul-/polkabetor
3 röda lökar
3 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
3 msk olivolja
2 msk honung

kräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
100 g chèvre


salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär betorna i mindre klyftor. Skala och klyfta rödlökarna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Repa timjanen. Lägg betor, lök, vitlök och timjan i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung, salta, peppra och rör om. Rosta i mitten av ugnen ca 30 - 40 min. Rör om då och då så att det inte bränns.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet när betorna varit inne i 20 min.
Hacka eller riv vitlöksklyftan till getostkrämen fint. Mixa eller rör samman crème fraiche, getost och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Blanda den nykokta pastan med betorna och rödlöken. Lägg upp på ett fint fat. Ringla över getostkrämen. Strö över pumpakärnorna och garnera med timjan.

Receptet finns även på Lantmännens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar