persilja och vitlök
2 skivor dygnsgammalt surdegsbröd
400 g Kungsörnen
Spaghettini
400 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
4 äggulor
150 g riven, vällagrad svecia
salt och svartpeppar
smör till stekning
Smula ner brödskivorna i mindre bitar och stek dem krispiga i en
stekpanna med smör. Salta och peppra lätt. Häll av på ett fat.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Riv ostronskivlingen i smala strimlor. Finhacka vitlök
och persilja.
Torka ur stekpannan som brödet stektes i med fuktat
hushållspapper. Hetta upp den med en rejäl klick smör. Stek sedan
ostronskivlingen krispig. Tillsätt vitlök och persilja mot slutet av
stekningen. Salta och peppra.
Blanda den nykokta pastan med äggulorna, svampfräset och hälften av osten. Smaka av med
salt och rejält med nymalen svartpeppar.Strö över resten av osten och servera.
Receptet finns även på Lantmännens hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar