torsdag 23 januari 2014

Fattiga riddare


kanel, äpple, lättvispad grädde

fattiga riddare
4-6 Hatting Mini Flutes eller annat vitt bröd
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 krm salt

kanelsocker
1 dl strösocker
1 msk kanel

smörfräst äpple
2 svenska vinteräpplen
2 msk smör
1 msk strö- eller råsocker

2 dl vispgrädde till servering

smör till stekning

Se till att brödet är tinat. Skär brödet i centimetertjocka skivor och sedan i mindre bitar. Vispa samman ägg, mjölk, socker och salt i en bunke eller djup tallrik. Vispa ner mjölet och blanda ihop till en jämn smet.
Blanda samman socker och kanel på en tallrik.
Lägg brödskivorna i mjölkblandningen och låt de ligga och dra en stund.
Skär under tiden äpplena i klyftor. Stek de sedan på ganska hög värme i smör ett par minuter tillsammans med sockret tills sockret karamelliserats och äpplena fått fin färg.
Stek brödskivorna i rejält med smör i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidorna. Doppa sedan brödet i kanelsockret.
Vispa grädden lätt.
Servera de fattiga riddarna tillsammans med äpplena och grädden.

Receptet finns även här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar