cheddar, chili och majs
gratäng
2 vitlöksklyftor
2 gröna chilis
1 knippe persilja
300 g vällagrad cheddar
ostsås
1 msk smör
4-5 dl mjölk
250 g vällagrad cheddar
½-1 dl ströbröd
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan halva den rekommenderade kokningstiden.
Finhacka vitlök och chili. Skölj och grovhacka persiljan. Riv osten och sila majsen.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner
mjölet till en jämn massa. Tag av kastrullen från plattan och vispa ner någon
deciliter av mjölken till en klumpfri smet. Ställ tillbaka kastrullen på
plattan och vispa ner resten av mjölken. Låt såsen koka ihop något under
ständig vispning. Tag av kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av
med salt och peppar.
Blanda samman makaroner, ostsås, majs, chili, vitlök och hälften
av persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen i en stor ugnsfast form eller i flera mindre portionsformar. Strö över ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg,
ca 15-20 min. Strö över resten av persiljan och servera!
Receptet i sin helhet finns på Lantmännens hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar