fredag 10 januari 2014

Ugnsbakad kolja med örtströssel och ärtpuré

surdegsbröd, timjan och gröna ärter

kolja
600 g koljafilé
2 msk smör

örtströssel
1 skiva surdegs- eller rågbröd
75 g vällagrad ost
1 knippe persilja
1 knippe timjan
1 msk olivolja

ärtpuré
1 schalottenlök
1 vitlökslyfta
1 citron
3 msk smör
4 dl frysta gröna ärter
½ dl torrt vitt vin

smör till formen
salt och peppar

Ugn: 200 grader.

Riv brödet. Finriv osten. Hacka solrosfrön, persilja och timjan. Blanda med ost och olivolja. Rosta i ugnen tills krispigt.
Salta och peppra koljafiléerna. Baka i ugnen.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Fin skalet av citronen.
Fräs schalottenlök och vitlök tills. Tillsätt vita bönor och ärter. Slå över vinet och låt koka ner till hälften. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
Blanda ner spadet som bildas från fisken i ärtpurén.
Servera!

Mer utförligt recept hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar