portabello, rotselleri och prästost
250 g blandad svamp, t.ex. skogschampinjoner, portabello
och/eller trattkantareller
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 klyfta rotselleri, ca 100 g
200 g vällagrad prästost
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar
smör till stekning
Se till att pitabröden är tinade. Sätt ugnen på 225
grader.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och
finhacka vitlöksklyftan. Repa den färska timjanen. Skala rotsellerin och hyvla sedan
tunna skivor med en osthyvel eller potatisskalare. Finriv osten.
Fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort och den fått
fin färg. Tillsätt vitlöken och timjanen och fräs vidare ett par minuter. Salta
och peppra.
Lägg pitabröden på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Fördela osten över bröden och lägg på rotsellerin och
svampen. Ringla över honungen.
Gratinera pizzorna i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller
tills de fått fin färg.
Garnera gärna med extra timjan och servera.
Receptet finns även här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar