kikärter, bacon och tryffel
2 purjolökar (den vita delen)
400 g potatis
1 förp Go Green
Ekologiska Kikärter
1 dl vitt vin
8 dl vatten
2 tärningar grönsaks-/hönsbuljong
2 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1 tsk tryffelolja
140 g bacon
Salt och peppar
Smör och olja till stekning
Dela och skölj purjolökarna. Strimla den vita delen.
Skala och skär potatis i mindre bitar. Häll av spadet från kikärterna.
Hetta upp en kastrull med en rejäl klick smör och fräs
sedan purjolök och potatis på medelvärme i några minuter. Tillsätt kikärter och
vin och låt koka ner till hälften.
Tillsätt vatten och grönsaks- eller hönsbuljongtärningar.
Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme ca 20 min. Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och dijonsenap och koka upp soppan på nytt. Späd eventuellt med
mjölk eller vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Strimla baconet och stek sedan knaprigt i en stekpanna
med lite olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Smaka av soppan med tryffelolja och servera tillsammans
med det knaperstekta baconet.
Receptet finns även på Lantmännens hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar