räkor, chili och ingefära
soppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 morötter (ca 600 g)
1 bit ingefära, ca 3 cm
1 röd chili
1 nypa curry
1 dl vitt vin
8 dl vatten
2-3 msk koncentrerad hummerfond
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
chilifrästa räkor
2 msk Go Green
Skalat Sesamfrö
250 g skalade räkor
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
salt och cayennepeppar
smör och olja till stekning
Skala och hacka lök, vitlök, morötter och ingefära. Finhacka chilin.
Hetta upp en stor kastrull med smör. Fräs lök, vitlök,
chili, morötter och curry på medelvärme tills löken blivit glansig. Tillsätt
vin och låt koka ner till hälften.
Tillsätt vatten och hummerfond, låt allt koka upp och
sedan puttra på svag värme ca 15 min. Mixa
soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt grädde och crème
fraiche och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Värm vitlöksbaguetterna i ugnen enligt anvisningen på
förpackningen.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin
färg. Häll över på en tallrik.
Finhacka vitlök och chili. Fräs i smör och olja någon minut.
Tillsätt räkor och sesamfrön och låt fräs tills räkorna blivit varma.
Servera soppan i djupa tallrikar och toppa med räkorna.
Receptet i sin helhet hittar du här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar