hirs, granatäpple och halloumi
sallad
3 palsternackor
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
200 g halloumi
½ dl olivolja
2 dl Go Green Skalad Hirs
100 g rucola
1 knippe persilja
1 granatäpple
dressing
½ dl olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk honung
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär palsternackan i grova bitar, rödlöken i klyftor och finhacka
vitlöken. Skär halloumin i tärningar.
Bred ut palsternacka, rödlök och vitlök på en ugnsplåt.
Ringla över olivolja, salta och peppra och blanda sedan runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Efter 20 min, lägg på halloumi och
stek vidare ca 10 min.
Tillaga under tiden hirs enligt anvisningen på
förpackningen.
Skölj rucolan och persiljan och plocka persiljan från
kvistarna.
Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av
med salt och peppar.
Ta ur kärnorna från granatäpplet genom att dela det på
hälften och slå med en träslev mot skalet ner i en bunke. Ofta blir det lite
saft från granatäpplet, tillsätt gärna den i dressingen.
Blanda samman den ugnsstekta palsternackan, löken och
halloumin med hirs, rucola, persilja och dressing. Smaka av med salt och
peppar.
Lägg upp salladen på ett fint fat och strö över
pumpakärnor och granatäppelkärnor.
Receptet i sin helhet hittar du här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar