morot, kokos och koriander
spett
500 g kycklinglår- eller quornfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 msk ljus soja
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
500 g morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1 förp krossade tomater
1 förp kokosmjölk
5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 lime
massor av koriander
grillspett
fisksås
socker
olja till stekning
Sätt ugnen på 225 grader Blötlägg grillspetten. Dela varje
kycklinglår-/quornfilé i tre bitar och lägg i en skål. Finriv vitlöken och
blanda ihop med kyckling/quorn tillsammans med olja, soja, spiskummin och
koriander. Trä upp på spett och lägg på ugnsplåt. Stek i mitten av ugnen ca 15-20
min, eller tills kycklingen är genomtillagad.
Skala och riv morötterna grovt.
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök tills glansigt. Tillsätt morötterna och currypastan och fräs vidare
ett par minuter under omrörning. Slå över de krossade tomaterna, kokosmjölken
och buljongen. Låt alltihop koka upp och sedan puttra på medelhög värme ca
10-15 minuter, eller tills morötterna mjuknat. Mixa soppan med en mixerstav
eller i en blender. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med limesaft, fisksås och socker. Toppa soppan med
koriander och servera sedan tillsammans med spetten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar