chèvre, pinjenötter och timjan
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe timjan
1 förp Go Green Svarta bönor
1 dl crème fraiche
1 tsk rå-/farinsocker
4 ägg
150 g getost
50 g pinjenötter
salt och peppar
olja till stekning
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Repa bladen
från timjanstjälkarna.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs sedan
schalottenlök, vitlök och chili i någon minut. Tillsätt timjan och krossade
tomater. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i några minuter.
Häll av spadet från bönorna.
Tillsätt crème fraiche och bönor och låt puttra
ytterligare några minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och socker. Fördela
tomat- och bönsåsen i fyra portionsformar eller i en lite större form.
Gör fyra gropar i såsen och knäck försiktigt ner äggen. Smula
getosten runtomkring och strö över pinjenötterna. Salta och peppra på äggen och
ställ sedan in i ugnen. Låt baka ca 10 minuter eller tills vitan har ”stannat”
och gulan fortfarande är lite krämig. Servera direkt, gärna med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar