torsdag 17 april 2014

ÄGG I SKÄRSELDEN

chèvre, pinjenötter och timjan

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe timjan
1 dl crème fraiche
1 tsk rå-/farinsocker
4 ägg
150 g getost
50 g pinjenötter

salt och peppar
olja till stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Repa bladen från timjanstjälkarna.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs sedan schalottenlök, vitlök och chili i någon minut. Tillsätt timjan och krossade tomater. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i några minuter.
Häll av spadet från bönorna.
Tillsätt crème fraiche och bönor och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och socker. Fördela tomat- och bönsåsen i fyra portionsformar eller i en lite större form.
Gör fyra gropar i såsen och knäck försiktigt ner äggen. Smula getosten runtomkring och strö över pinjenötterna. Salta och peppra på äggen och ställ sedan in i ugnen. Låt baka ca 10 minuter eller tills vitan har ”stannat” och gulan fortfarande är lite krämig. Servera direkt, gärna med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar