citronkakor
4 ½ dl Kungsörnen
Vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron, ekologisk
1 citron, ekologisk
200 g kallt smör
1 äggula
1 nypa salt
kanelsocker
1 dl socker
1 ½ msk kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Skölj citronen noga. Finriv det yttersta skalet. Skär smöret i kuber och blanda ihop med händerna i mjölbladningen till en
smulig massa. Tillsätt äggula, citronskal och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig
deg.
Blanda ihop socker och kanel på ett fat.
Tag upp degen ur bunken och forma till två rullar. Dela
varje rulle i 15 bitar och rulla sedan till bollar. Rulla bollarna i
kanelsockret och lägg sedan på bakplåtspappersklädda plåtar.
Citron??
SvaraRadera