måndag 21 april 2014

LINS- & HALLOUMIBIFFAR

vitlök och spiskummin

linsbiffar
1 zucchini
250 g halloumi
3 vitlöksklyftor
2 sallads- eller knipplökar
1 msk spiskummin

vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche

salt och peppar
cayennepeppar
olja till stekning

Skölj linserna och lägg dem i en skål med vatten. Blötlägg ca 2 timmar. Låt sedan linserna rinna av i en sil.
Förbered vitlökskrämen: Riv eller pressa vitlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt fram till servering.
Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet. Salta lätt och lägg i en sil så att överflödig vätska rinner av.
Riv halloumin grovt. Pressa vitlöksklyftorna och finstrimla löken.
Mixa linserna med en stavmixer och rör sedan samman med zucchini, halloumi, vitlök, lök, spiskummin och sesamfrön. Smaka av med salt och cayennepeppar, smeten får gärna ha lite hetta. Forma till fina biffar.
Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja. Stek sedan biffarna några minuter på varje sida tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera biffarna tillsammans med vitlökskrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar