vitlök och spiskummin
linsbiffar
4 dl Go Green Röda Linser
1 zucchini
250 g halloumi
3 vitlöksklyftor
2 sallads- eller knipplökar
1 msk spiskummin
vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
salt och peppar
cayennepeppar
olja till stekning
Skölj linserna och lägg dem i en skål med vatten.
Blötlägg ca 2 timmar. Låt sedan linserna rinna av i en sil.
Förbered vitlökskrämen: Riv eller pressa vitlöken och
blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt fram
till servering.
Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet. Salta lätt
och lägg i en sil så att överflödig vätska rinner av.
Riv halloumin grovt. Pressa vitlöksklyftorna och
finstrimla löken.
Mixa linserna med en stavmixer och rör sedan samman med
zucchini, halloumi, vitlök, lök, spiskummin och sesamfrön. Smaka av med salt
och cayennepeppar, smeten får gärna ha lite hetta. Forma till fina biffar.
Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja. Stek
sedan biffarna några minuter på varje sida tills de får fin färg. Låt rinna av
på hushållspapper.
Servera biffarna tillsammans med vitlökskrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar