spiskummin och oregano
400 g vegetarisk färs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk tomatpuré
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
½ msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 dl rött vin
1 förp krossade tomater
2 tsk råsocker
1 förp kidneybönor
1 förp majskorn
3 dl riven lagrad cheddar
1 ½ dl gräddfil till servering
blandad sallad till servering
smör och olja till stekning
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka chilin
Fräs färsen i smör och olja tills den fått lite färg.
Tillsätt löken, vitlöken och chilin och fräs vidare tills alltihop fått fin
färg och färsen är tillagad. Tillsätt då tomatpurén och alla kryddor och fräs
vidare ett par minuter under omrörning. Tillsätt vinet och tomaterna och låt
puttra vidare några minuter.
Skölj bönorna, häll av majsen och blanda ner i fräset. Låt
alltihop bli varmt och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer socker.
Häll fräset i en ugnsfast form. Smula över nachos så att
det täcker och strö sedan över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills
gratängen fått fin färg.
Servera gratängen tillsammans med resten av nachosen,
gräddfilen och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar