citron, koriander och rädisor
lax
600 g laxfilé
Smör och/eller olja till stekning
quinoa
1 knippe
rädisor
1 knippe salladslök
1 ask alfalfagroddar
1 kruka koriander
1-2 msk citronsaft
2 msk olivolja
aioli
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
rivet skal av 1 citron
1 ½ dl rapsolja
1-2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
salt och nymalen svartpeppar
Se till att ingredienserna till aiolin är
rumstempererade (Det minskar risken att den skär sig).
Skölj quinoa och tillaga sedan enligt anvisning på
förpackningen.
Skölj rädisor, salladslök och alfalfagroddar. Dela
rädisorna på hälften och strimla salladslöken. Blanda ihop rädisor, salladslök
och alfalfagroddar i en skål. Smaksätt quinoasalladen med citronsaft, olivolja,
salt och peppar precis innan servering.
Finriv eller pressa vitlöksklyftorna och lägg i en skål
tillsammans med äggulor, dijonsenap och citronskal. Vispa ner rapsolja droppvis
under konstant omrörning. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Skär laxen i kuber och salta och peppra. Stek på hög
värme i lite smör och/eller olja tills den fått fin färg och är precis
genomtillagad.
Servera den nystekta laxen tillsammans med quinoasalladen
och citronaiolin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar