tisdag 22 april 2014

PASTA MED SPARRIS, SVECIA OCH CITRONKRÄM

sveciaost och citronkräm

2 knippen grön sparris
2 knipplökar
200 g vällagrad Sveciaost
100 g ärtskott
200 g färskost
zest av 1 citron
1 msk citronsaft
smör till stekning 
salt och peppar 

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Skär av den nedre, träiga delen på sparrisen. Skär resterande del i sneda slantar. Finstrimla knipplökarna. Häll av vattnet från ärterna. Tärna osten i små kuber. Dela ärtskotten i hälften.
Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek sedan sparrisen i några minuter tills den fått lite färg men fortfarande har spänst kvar. Tillsätt ärterna och löken och låt fräsa några minuter. Vänd ner ärtskotten och smaka av med salt och peppar.
Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. 
Riv skalet från citronen på finaste sidan av rivjärnet. Rör ihop färskost med citronzest och citronsaft till en god kräm. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop pastan med sparris- och ärtfräset. Toppa med citronkrämen, osten och pumpakärnorna. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar