sveciaost och citronkräm
2 knippen
grön sparris
2 knipplökar
200 g vällagrad Sveciaost
100 g ärtskott
zest av 1 citron
1 msk citronsaft
smör till stekning
salt och peppar
Koka pastan
enligt anvisningen på paketet.
Skär av den
nedre, träiga delen på sparrisen. Skär resterande del i sneda slantar.
Finstrimla knipplökarna. Häll av vattnet från ärterna. Tärna osten i små kuber.
Dela ärtskotten i hälften.
Hetta upp en
stor stekpanna med smör och stek sedan sparrisen i några minuter tills den fått
lite färg men fortfarande har spänst kvar. Tillsätt ärterna och löken och låt
fräsa några minuter. Vänd ner ärtskotten och smaka av med salt och peppar.
Rosta under
tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar knäppa.
Riv skalet
från citronen på finaste sidan av rivjärnet. Rör ihop färskost med citronzest
och citronsaft till en god kräm. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop
pastan med sparris- och ärtfräset. Toppa med citronkrämen, osten och
pumpakärnorna. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar