fläder och blåbär
cheesecake
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
¾ dl koncentrerad fläderblomssaft
2 tsk citronsaft
topping
50 g smör
3 msk honung
Separera äggen i gulor och vitor i två skålar. Vispa
äggvita till ett hårt skum.
Vispa gulor tillsammans med strösocker och vaniljsocker
pösigt. Rör sedan ner färskosten.
Vispa grädden. Vänd ner grädden i skålen med äggulor och
färskost. Vänd slutligen ner äggvitan och rör tills det blir en slät kräm.
Tillsätt fläderblomssaft och citronsaft. Blanda försiktigt och fördela sedan
smeten i 10 glas eller portionsformar. Ställ in i frysen och låt stelna, ca 2
timmar.
Hetta under tiden upp smör i en stekpanna. Stek müsli
tillsammans med honung tills den fått lite färg och blivit krispig. Häll av på
ett fat och låt svalna.
Ta ut cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den ska
serveras. Toppa med müslin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar