majs, gräslök och
citron
biffar
500 g laxfilé
1 knippe gräslök
zest av 1 citron
1 ägg
krämig majs
1 förp GoGreen
Ekologisk Goumetmajs
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
citronsaft
2 knipplökar
100 g
alfalfagroddar
100 g ärtskott
6 - 8
huvudsalladsblad
salt och peppar
smör och olja till
stekning
Hacka eller mixa
laxen grovt. Finskär gräslöken och finriv skalet från citronen. Blanda lax,
ägg, gräslök, citronzest, salt och peppar. Forma till 6 eller 8 burgare.
Häll av majsen i
ett durkslag. Finhacka eller finriv vitlöksklyftan. Blanda majs, vitlök och
crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Skölj salladen.
Strimla knipplökarna.
Hetta upp en
stekpanna till medelvärme. Tillsätt smör och olja och stek sedan burgarna i
några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Rosta under tiden
hamburgerbröden lätt i ugnen eller i brödrost. Arrangera sedan sallad, groddar,
ärtskott, laxburgare, lök och dressing till maffiga burgare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar