cheddar och purjolök
800 g potatis
1 liten purjolök
150 g lagrad cheddar
2 ägg
salt och peppar
smör och olja till stekning
Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet
och låt ånga av ordentligt. Lägg potatisen i en skål och mosa lätt med hjälp av
en potatisstöt eller gaffel.
Dela, skölj purjolök och finstrimla purjolök. Fräs den
sedan mjuk i smör i en stekpanna.
Häll av majsen och riv osten grovt.
Blanda ner purjolök, majs, ost, ägg och vetemjöl i
potatisen. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till små biffar.
Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek
biffarna på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera förslagsvis tillsammans
med en god kall sås och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar