tisdag 8 april 2014

RÖDBETOR & MATVETE

kummin, getost och honung

500 g primörrödbetor
2 dl matvete
2 stora schalottenlökar
½ msk kummin
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g getost
½ dl pumpakärnor, rostade
1 knippe dill, grovskuren
smör
salt och svartpeppar

Koka rödbetorna med skalet kvar i saltat vatten till de är mjuka. Koka under tiden matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Skär schalottenlöken i ringar. Skala rödbetorna och skär i grova bitar. Fräs betor tillsammans med schalottenlök i smör och kummin. Tillsätt honung  och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Blanda ner matvete, getost, pumpakärnor och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar