valnötter, tryffel och mjukkokt ägg
4 ägg
100 g valnötter
1 dl riven Västerbottensost
1 vitlöksklyfta
75 g smör
Ca ½ tsk tryffelolja
2 knippen vit sparris
1 knippe gräslök
salt, peppar och en nypa socker
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg i äggen och
låt koka 6 minuter.
Rosta valnötterna i ugnen på 150 grader eller i en torr
stekpanna tills de fått fin färg.
Finhacka vitlöksklyftan och valnötterna. Mosa ihop smör,
valnötter, västerbottensost och vitlök med en gaffel. Smaka av med tryffelolja,
salt och peppar.
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och en nypa
socker. Skala sparrisarna en bit nedanför knoppen och nedåt. Skär av ca 2 cm av
den nedre, lite träiga delen. Skär resterande sparris i sneda slantar. Koka
sparrisen mjuk ca 6-8 minuter.
Koka tagliatellen enligt anvisningen på paketet.
Finskär gräslöken. Skala äggen och bryt i mindre bitar.
Blanda den nykokta pastan med tryffelsmöret och sparrisen.
Fördela i tallrikar, toppa med äggen och gräslöken. Riv gärna över lite extra
Västerbottensost och servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar