gräslökshollandaise
180 g smör
1 knippe gräslök
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 äggulor
1 tsk citronsaft
80 g spenat
200 g kallrökt lax
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och finskär gräslöken.
Blanda vinäger och vatten i en kastrull och låt koka ner
till hälften, om det kokar torrt, späd med vatten. Dra plattan från värmen, låt
svalna något och tillsätt därefter äggulorna. Ställ tillbaka kastrullen på
plattan på svag värme och vispa tills äggulorna börjar skumma. Dra av från
värmen och vispa ner smöret lite i taget tills det blir en tjock sås. Smaka av
med salt, peppar och citronsaft. Rör ner gräslöken.
Dela bröden i hälften och rosta i ugnen.
Skölj spenaten.
Fördela spenat, lax och gräslökshollandaise över bröden.
Servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar